Lydnadsmästerskapet 2009

Menu Lydnadsmästerskapet 2009

Så var det måndag i Ånnaboda och dags för agility och lydnads tävlingar.
Det var ju bara att hoppas på att det inte skulle regna lika hysteriskt som det bitvis gjort lördag och söndag…
Och det gjorde det ju inte heller. Det var disigt och ihållande småduggigt hela dagen. Men man ska inte klaga, det finns ju inget dåligt väder som det heter. Tur att man som hundmänniska alltid har nära till regnkläder och gummistövlar. Och faktiskt trivs ju Beardisar (de flesta i alla fall) bättre i detta ruggväder än i strålande solsken.
Hela dagen höll agilityn på så när lydnaden skulle dra igång vid 18-tiden var man lite frusen och mör. Dock bra för nerverna, man orkar inte vara så nervös när man är helt genomfrusen.

Domare var Stefan Axelsson från Forshaga BK och tävlingsledare Dolores Johansson från Grums BK. Deltagarantalet var 8 ekipage, 5 stycken i klass 1 och 3 stycken i klass 2. Av dessa 8 var det 7 Beardisar och en Australian Shepherd( som jag ändå inte tror kände sig allt för utanför eftersom han brukar motionera av mina Beardisar i skogen på lunchpromenaderna på jobbet.)
Klass 2 startade med platsliggningen och sedan var det 1:ans platsliggning. Samma ordning startade sedan lydnaden, 2:an först och 1:an sedan. Stämningen bland oss tävlanden var mycket trevlig. Alla hejade på alla och peppade varandra utanför planen. Också detta gjorde att nerverna höll sig på plats.

Efter tävlande var klart drog vi oss inomhus för prisutdelning. Ett Förstapris i klass 1 delades ut till Linda Janliden-Resare tillsammans med hennes Mambo (Lärkängen´s Mambo Nr Five) samt ett Förstapris i klass 2 till Anna Eriksen och hennes Russin (Svassas Born To Amaze).

Trots att det inte var så många anmälda fanns det ändå två lag. Lag Svassas och Lag Lärkängen´s. Vinnare av lagtävlingen blev lag Svassas bestående av Anna med Russin, Jens med M samt Viktoria Lundström med Happy (Svassas Born Happy)

Vandringspriset till domarens favorit med motiveringen att han tror av det han sett idag av detta ekipaget kommer att gå långt i framtiden gick till Jens och M.
Tack alla ni som var med och tävlade för ett jättetrevlig stämning.
Nu lämnas stafettpinnen över till Linda och Skåne för nästa Lydnadsmäststerskap 2010. Glöm inte att anmäla dit

Vi gratulerar 2009 års Lydnadsmästare

Anna Eriksen och NORDJV-07 SUCH SVCH FINUCH Svassas Born To Amaze i mitten av bilden

Lagmästare i lydnad

Lagmästare: Jens med M, Anna med Russin och Vicky med Happy

Lydnadsklass I

Plac
Hund och förare
Poäng
1
Linda Janliden- Resare Lärkängen´s Mambo Nr Five
160
2
Maria Nyqvist Chessplayer Out Of Bounds
156,5
3 Anne-Marie Öhqvist Alistair´s Zelda 153,5 p
4 Jenny Öhqvist Lärkängen´s Paperback Writer 117,5 p
5
Catharina Rosén Lärkängen´s On The Radio
84,5 p

Lydnadsklass II

Plac
Hund och förare
Poäng
1
Anna Eriksen Svassas Born To Amaze
 173,5
2
Jens Eriksen Svassas First Success
 157