CEA/DNA-test

CEA/DNA-test

Med tanke på att det ganska nyligen upptäckts en ögonsjukdom kallad CEA i rasen så finns det även ett intresse att låta DNA-testa de hundar som skall gå i avel. För mer information om CEA  klicka här Var är CEA?

SBC:s avelskommitté har därför kontaktat Laboklin/Labogen, ett laboratorium i Tyskland som utför detta test, och vi i Specialklubben för Bearded Collie får av dem rabatt på priset. Ordinarie pris är 59,50 Euro/hund men vårt pris är istället 46,01 Euro/hund.

Ni behöver ert medlemskort från SBC när ni skall beställa ert testkit (svabbar) ifrån Laboklin/Labogen.
Det får ni ifrån Margareta Toftevall – kontakta henne via e-mail och be om detta: kassor@sbc-beardedcollie.com

När ni har fått ert medlemkort på fil, så går ni in på denna hemsidesadress:
https://shop.labogen.com/en/registerFC/index/sValidation/H och registerar ett ”uppfödarkonto”.
Där bifogar ni också filen med medlemskortet.

Efter att ni registrerat ert kontooch fått bekräftelsemail på detta så går ni in här: https://shop.labogen.com/en/ och loggar in på ert konto och väljer därefter ”order genetics test” och följer sedan anvisningarna noga. Det CEA-test som vi har rabatt på är det som heter: Collie eye anomaly (CEA) partnerlaboratory** €59.50* – men kontrollera när ni beställer att ni får det rabatterade
priset €46,01

Svabbarna är gratis och dessa behöver ni för att kunna ta DNA-provet från insidan av kinden på er hund. Glöm inte lägga till dessa till er beställning!

När svabbkitet anlänt i er brevlåda skall ni läsa igenom instruktionerna noga, märka röret som svabben förvaras i med streckkoden som kommer med email och INTE blanda ihop kiten om ni beställt till flera hundar, gör ETT i taget.

Om någon är osäker på hur man gör eller vill ha hjälp med förfarandet, så kontaktar ni Anneli Dahl: info@highjack.se

SKK CEA https://www.skk.se/sv/uppfodning/halsa/halsoprogram/ogon/cea-collie-eye-anomaly/