Aktiviteter

Positivitet, nyfikenhet, glädje och följsamhet är bara några av bearded colliens rasegenskaper som gör den till en väldigt bra allroundhund. Gillar man att testa på lite av varje då är bearded collien en passande ras. En bearded collie utstrålar glädje och vill vara till lags. Det är en aktiv ras som mår bra av att få springa lös och att bli aktiverad.

Lägg ett spår – vi har flera viltspårschampions i rasen, eller varför inte gå på en kantarellspårkurs.
Rallylydnad och agility är sporter som du ofta kan se flera beardisar representerade i.  Vi har även många som vallar med sina hundar. SBC har ett officiellt vallanlagsprov. Nosework är ännu en aktivitet som blivit populär och som det dessutom går bra att träna hemma. Bearded collie är givetvis också representerad på lydnadsplan, klubben har genom åren många otroligt duktiga medlemmar som legat på topp i flera grenar. Det finns freestyle och heelwork to music, lydnadsprogram till musik.

Många ägare av bearded collie som arbetar inom äldrevården tar med sin hund till arbetet och det är rörande att få höra hur mycket glädje dom skänker de äldre. Det finns åtminstone en utbildad terapihund som arbetar med barn i skolan för att de lättare ska slappna av och bättre kunna ta del av sin skolutbildning.

Ja, en bearded collie klarar det mesta! Mångsidigheten hos rasen är stor.

SBC anordnar klubbmästerskap i lydnad, agility och vallning.

Följ och tagga oss i sociala medier
Klubbens officiella adress

Sekreterare
Specialklubben för bearded collie
c/o Sara Andersson
Färjtorpsvägen 10
433 33 Öjebyn
Tel: 0709-46 68 62

sekreterare@sbc-beardedcollie.com

MEDLEMSKAP OCH INBETALNINGAR

Kassör
Specialklubben för bearded collie
c/o Margareta Toftevall
Östra Långgatan 10
434 41 Kungsbacka
Tel. 070-543 13 73

kassor@sbc-beardedcollie.com

bankuppgifter

Bankgiro: 5221-6488
SWIFT: SWEDSESS
IBAN: SE1380000810596935329521

Swish: 123 405 82 51